ابداعات جروب مصر الحرة لاعمال الكروشية
اهلا بك سيدتي في عالم المراة ...هنا ستجدين كل ما تحتاجينه ... فمرحبا بكل التعليقات و الاقتراحات و كذا المشاركات الجادة التي حتما ستكون لنا دعما مفيدا...كل الاقتراحات مرحب بها..


مع تحيات ادارة المنتدى ابداعات جروب مصر الحرة










ابداعات جروب مصر الحرة لاعمال الكروشية

اعمال الكروشية والتريكو
 
الرئيسيةالبوابةالتسجيلدخول


شاطر | 
 

 طريقه عمل محشى العصبان بالصور

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
صافى سمسم
مشرفة قسم المطبخ
مشرفة قسم المطبخ
avatar

عدد المساهمات : 184
تاريخ التسجيل : 18/03/2011
الموقع : مصر الغالية

مُساهمةموضوع: طريقه عمل محشى العصبان بالصور   الإثنين مايو 23, 2011 10:43 am

]المقادير كيلو عصبان نظيف


كيلو رز
عصير طمام 2بصله كبيرة زيت او سمن
2حزمه بقدونس
2حزمه كزبرة خضرة
حزمه شبت
ملح فلفل شطه توابل حسب رغبتك
الطريقه


[/color][/left]اولا ننقع العصبان اللى انتى شرياها نظيفه تنقع فى ماء مملح لمده ساعه تقريبا ثم تغسل جيدا واذا استدعى الامر تكحط بالسكينه وممكن متحتاجيش للكحت لانها المفروض نظيفه على حسب الجزار اللى نظفها المهم بعد غسلها جيدا وشطفها توضع فى مصفى وتبدائى تعملى خلطه المحشى العادى وهى تصفر البصل فى السمن ثم يضاف عصير الطمام اوتقطع الطمام صغيرة جدا حسب رغبتك ثم نضيف الخضره بعد تقطيعها ثم الملح والفلفل وباقى التوابل وبعد ما تتسبك نطفى عليها ونغسل الرز جيدا ونصفيه ويضاف للخليط
[color=violet]تيجى بقىاهم مرحله الحشو بصى ياستى اعلمى ديما حاجتين لكل كيلو عصبان نص كيلو رز اما العصبان قبل غسيلها بتكونى مقطعاه بالسكين كل قطعه تقريبا 20 سم لانا لانها بعد السوى بتخس النص بالظبط وتبتدى تحشى الواحده ولا تجعليها مليانه بالحشو يجب ان يكون نصفها فاضى من الجانبين لان الرز بيزيد بعد السوى ووقبل الانتهاء من الحشو حضرى الشوربه على النار وذلك باضافه ماء فقط وعند الغلى تنزلى الواحده تلو الاخرى بان تمسكيها من الجوانب وينزليها ثم تضيفى حبهان ومستكه واذا كانت العصبان صغيرة سوف تاخد حوالى نص ساعه سوى وبعدين تطلعيها فى صينيه وتحمريها وبالهنا والشفا


[img][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] [/img]

التوقيع

ابداعات جروب مصر الحرة

--------------------------------
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


عدل سابقا من قبل صافى سمسم في الثلاثاء يونيو 07, 2011 1:16 pm عدل 1 مرات
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
dodo2010
ادارة المنتدى
ادارة المنتدى
avatar

عدد المساهمات : 420
تاريخ التسجيل : 12/02/2011
الموقع : مصر الغالية

مُساهمةموضوع: رد: طريقه عمل محشى العصبان بالصور   الإثنين مايو 23, 2011 2:05 pm

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

التوقيع

ابداعات جروب مصر الحرة

--------------------------------
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


رابط مدونتى فيها جميع اعمالى للبيع[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://freeegypt.a7larab.net
ندى2011
عضو متميز
عضو متميز
avatar

عدد المساهمات : 315
تاريخ التسجيل : 17/06/2011

مُساهمةموضوع: رد: طريقه عمل محشى العصبان بالصور   الخميس يوليو 14, 2011 12:10 pm

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

التوقيع

ابداعات جروب مصر الحرة

--------------------------------
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
صافى سمسم
مشرفة قسم المطبخ
مشرفة قسم المطبخ
avatar

عدد المساهمات : 184
تاريخ التسجيل : 18/03/2011
الموقع : مصر الغالية

مُساهمةموضوع: رد: طريقه عمل محشى العصبان بالصور   الإثنين أغسطس 08, 2011 9:35 am

 

التوقيع

ابداعات جروب مصر الحرة

--------------------------------
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
طريقه عمل محشى العصبان بالصور
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
ابداعات جروب مصر الحرة لاعمال الكروشية :: مصر الحرة للمطبخ :: الاطباق الرئيسية-
انتقل الى: