ابداعات جروب مصر الحرة لاعمال الكروشية
اهلا بك سيدتي في عالم المراة ...هنا ستجدين كل ما تحتاجينه ... فمرحبا بكل التعليقات و الاقتراحات و كذا المشاركات الجادة التي حتما ستكون لنا دعما مفيدا...كل الاقتراحات مرحب بها..


مع تحيات ادارة المنتدى ابداعات جروب مصر الحرة










ابداعات جروب مصر الحرة لاعمال الكروشية

اعمال الكروشية والتريكو
 
الرئيسيةالبوابةالتسجيلدخول


شاطر | 
 

 بيكاتا بالشامبنيون واوووووووووووووووو

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
whittree
عضو متميز
عضو متميز
avatar

عدد المساهمات : 222
تاريخ التسجيل : 01/05/2011
العمر : 26

مُساهمةموضوع: بيكاتا بالشامبنيون واوووووووووووووووو   الأربعاء يونيو 08, 2011 8:40 am

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

من عنيا هقولكم الاول يعنى اية بيكاتا علشان اصلا اكتر الاكلات دى من المطبخ الفرنسى
البيكاتا معناها : طبخ اللحوم أو الدجاج مع طبقة رقيقة من الدقيق .
الشامبنيون ده اللى هوا عيش الغراب او الفطر زىما وضحنا قبل كده

اول
حاجة فى عيش الغراب بيكون فى معلب جاهز ومتنضف فى السوبر ماركت دا بيكون
اسهل كتير من اننا نجيبة ونقطعة ونسلقة لان بيكون لة طريقة فى التقطيع
والتنضيف

وبعدين ممكن تستخدمى لحم او فراخ مش شرط لحم بس
بس طبعا فى المطاعم بيكون لحم بقرى

اللحمة تكون شرايح او فيلية رفيع


المقادير:

10 شرائح بيكاتا.

ملعقتان كبيرتان دقيق.

ملعقتان كبيرتان زبد.

ملعقة صغيرة طماطم.

علبة عش الغراب(هو الفطر أو المشروم أو الشامبنيون).

عصير بصلة.

ملح وفلفل وبهار.


الطريقة:

تتبل شرائح اللحم بالملح والفلفل والبهار وعصير البصل.
يتبل الدقيق بالملح والفلفل وتغطى شرائح اللحم بالدقيق من الجهتين ويضغط علبها باليد خفيفا.
يرفع
الزبد على النار فى صينية حتى يسيح وتضاف قطع البيكاتا وتقلب من الجهتين
حتى تحمر وتضاف "صلصة الطماطم" وتغطى الصينية وتترك على نار هادئة مع
ملاحظة تقليب اللحم من حين لآخر وإضافة قليل من الماء كلما احتاج الأمر حتى
يقترب اللحم من النضج.
تفتح علبة عش الغراب وتضاف إلى اللحم ويغطى ويترك حتى يتم النضج.
عند التقديم ترص قطع البيكاتا ويرص حولها الشامبنيون وتصب فوقها الصلصة المتبقية من اللحم.
تقدم ساخنة ومعها بطاطس محمرة، وسلطة خضراء
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
rwan2011
مشرفة قسم المطبخ
مشرفة قسم المطبخ
avatar

عدد المساهمات : 215
تاريخ التسجيل : 11/03/2011
العمر : 25

مُساهمةموضوع: رد: بيكاتا بالشامبنيون واوووووووووووووووو   الخميس يونيو 09, 2011 5:23 am

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

التوقيع

ابداعات جروب مصر الحرة

--------------------------------
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
nana2011
عضو فعال
عضو فعال
avatar

عدد المساهمات : 133
تاريخ التسجيل : 17/06/2011
العمر : 28
الموقع : مصر الغالية

مُساهمةموضوع: رد: بيكاتا بالشامبنيون واوووووووووووووووو   الأحد يوليو 10, 2011 4:52 am

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ندى2011
عضو متميز
عضو متميز
avatar

عدد المساهمات : 315
تاريخ التسجيل : 17/06/2011

مُساهمةموضوع: رد: بيكاتا بالشامبنيون واوووووووووووووووو   الخميس يوليو 14, 2011 11:50 am

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

التوقيع

ابداعات جروب مصر الحرة

--------------------------------
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
بيكاتا بالشامبنيون واوووووووووووووووو
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
ابداعات جروب مصر الحرة لاعمال الكروشية :: مصر الحرة للمطبخ :: الاطباق الرئيسية-
انتقل الى: